Psihoterapie

Psihoterapia este un tip de intervenție în cazul unor probleme (anxietăți, depresii, fobii, tulburări de personalitate etc.) sau în cazul unor situații de criză (divorț, doliu, etc.) a căror rezolvare implică restructurarea personalității (re/învățarea unui alt mod de a trăi sau de a te raporta la viață). Așadar, psihoterapia este un proces mai complex decât cel de consiliere psihologică și implică schimbări majore, ceea ce poate duce la creșterea duratei procesului de intervenție.

De câte ședințe am nevoie pentru rezolvarea problemei?

În funcție de obiectivele clientului, psihoterapia poate dura în varianta scurtă 10-12 ședințe, iar dacă mergem spre identificarea și înțelegerea cauzelor problemei actuale, procesul se poate prelungi – 40…50 ședințe sau poate chiar mai mult.

Psihoterapia pe care o practic în acest cabinet este psihoterapia pozitivă – o formă de psihoterapie de origine germană, validată științific, care are ca și scop identificarea resurselor pe care le aduce fiecare situație de viață. Orice eveniment negativ, tulburările și conflictele noastre pot fi reinterpretare într-un mod pozitiv, de exemplu depresia poate fi privită ca fiind capacitatea de a reacționa la conflicte cu emoții profunde sau un conflict între soți poate fi perceput ca un mijloc de ajustare a relației de dinamică maritală, preferabil unei retrageri în sine sau o viețuire statică lipsită de comunicare și acțiune.

Cred mult în adaptarea tehnicilor de lucru la problema clientului, fapt care duce la o abordare integrativă și diversă a simptomatologiei, mai mult decât atât, consider că în unele cazuri, inclusiv colaborarea cu alți colegi – psihiatri, neurologi, diabetologi sau cu alte formări terapie cognitiv–comportamentală, hipnoză etc., este deosebit de benefică și am construit în timp o rețea de încredere, la care clienții pot apela dacă și ei consideră că acest lucru le poate fi benefic.

Ședințele de psihoterapie se desfășoară în baza unei programări prealabile, durează 50 de minute.

  • Psihoterapie de cuplu/ familie – 90 min.
  • Consiliere individuală – 50 min.
  • Consiliere psihologică pentru serviciul de probațiune – 50 min.

Consiliere/ Psihoterapie Online – lucrăm exclusiv dacă persoana, din motive obiective, nu poate ajuge în cabinet, dar este obligatorie participarea la primele 3 sedințe față în față.

Modalitate de lucru: în cabinet sau online

Ședințele programate care se anulează cu mai puțin de 24 de ore de data întâlnirii se plătesc.

Plata se face cash sau prin transfer bancar în contul cabinetului.

Servicii:

  • Evaluări psihologice
  • Psihoterapie
  • Supervizare profesională
  • Expertiză psihologică
CONTACT

Programează o consultație