Psihoterapie

Psihoterapia este un tip de intervenție în cazul unor probleme (anxietăți, depresii, fobii, tulburări de personalitate etc) sau în cazul unor situații de criză (divorț, doliu, etc) a căror rezolvare implică restructurarea personalității (re/învățarea unui alt mod de a trăi sau de a te raporta la viață). Așadar psihoterapia este un proces mai complex decât cel de consiliere psihologică, implică schimbări majore ceea ce poate duce la creșterea duratei procesului de intervenție.

De câte ședințe am nevoie pentru rezolvarea problemei?

În funcție de obiectivele clientului psihoterapia poate dura  în varianta scurtă 10-12 sedințe, iar dacă mergem spre identificarea și înțelegerea cauzelor problemei actuale procesul se poate prelungi – 40…50 sedințe  sau poate chiar mai mult.

Psihoterapia pe care o practic în acest cabinet este psihoterapia pozitivă – o formă de psihoterapie de origine germană, validată științific care are ca și scop identificarea resurselor pe care le aduce fiecare situație de viață . Orice eveniment negativ, tulburările și conflictele noastre pot fi reinterpretare într-un mod pozitiv, de exemplu depresia poate fi privită  ca fiind capacitatea de a reacționa la conflicte cu emotii profunde sau un conflict între soți poate fi  perceput ca un mijloc de ajustare a relației de dinamică maritală preferabil unei retrageri în sine sau o viețuire statică lipsită de comunicare și acțiune.

Ședințele de psihoterapie se desfășoră în baza unei programări prealabile , durează 50 de minute și pe pot desfășura individual, în cuplu sau în grup .
[contact-form-7 404 "Not Found"]

© 2023 Psiholog Cluj Ioana Radu. Toate drepturile rezervate.